Kisla testa Livendo™ - Bonopan
18024
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18024,page-child,parent-pageid-45,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

Kisla testa Livendo™

Pregled starterjev in kislih test

IME IZDELKA
DOZIRANJE GLEDE NA MOKO (%)
PAKIRANJE (KG)
STARTER
AKTIVNO KISLO TESTO
NEAKTIVNO KISLO TESTO
PŠENIČNO KISLO TESTO
RŽENO KISLO TESTO
DURUM KISLO TESTO
PIRINO KISLO TESTO
PRAH
TEKOČINA
PASTA
BIO CERTIFIKAT
BREZ ADITIVOV
LIVENDO™ LV1 0,4-0,6 0,1
LIVENDO™ LV4 0,4-0,6 0,1
LIVENDO™ S400 1-3 20
LIVENDO™ S76 1-6 20
LIVENDO™ BD100 2-4 20
LIVENDO™ CREME DE LEVAIN 5-15 5
POLNOZRNATO RŽENO KISLO TESTO 5-15 7,7

LIVENDO™ LV1

Starter za kislo testo LV1 omogoča pripravo edinstvenega aktivnega kislega testa. Za izdelke, ki so pripravljeni iz kislega testa s starterjem Livendo LV1, je značilna izrazita in bogata aroma po mlečni kislini. Livendo LV1 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo kislega testa v enem koraku.

Sestavine
Mlečnokislinske bakterije, kvasovke za pripravo kislega testa.

Doziranje
0,4-0,6% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
100 g vrečka

Rok uporabe
Najmanj 24 mesecev

LIVENDO™ LV4

Starter za kislo testo LV4 omogoča pripravo edinstvenega aktivnega kislega testa. Za izdelke, ki so pripravljeni iz kislega testa s starterjem Livendo LV4, je značilna izrazita in bogata aroma po ocetni kislini. Livendo LV4 je enostaven za uporabo in omogoča pripravo kislega testa v enem koraku.

Sestavine
Bio durum pšenična moka, bakterije kislega testa, kvasovke kislega testa.

Doziranje
0,4-0,6% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
100 g vrečka

Rok uporabe
Najmanj 18 mesecev

LIVENDO™ S400

LIVENDO S400 je neaktivno naravno kislo testo iz fermentirane ržene moke z značilnimi bakterijami za kisla testa.
Lastnosti Livenda S400:

  • izboljša okus kruha,
  • izboljša celoten videz kruha,
  • olajša oblikovanje testa,
  • predpriprava kislega testa ni potrebna,
  • izredno lahka uporaba za pripravo visoko kakovostnih vrst kruha.

Sestavine
Fermentirana ržena moka (naravno kislo testo, fermentirano z bakterijami Lactobacillus).

Doziranje
1-3% glede na količino moke (1 kg do 3 kg na 100 kg moke ali 18 g do 54 g na liter dodane vode).

Pakiranje
20 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
2 leti

LIVENDO™ S76

Livendo S76 je neaktivno rženo kislo testo z zmanjšano kislostjo. Omogoča izdelavo novih pekarskih izdelkov posebnega bogatega okusa, daljše trajnosti in izboljšane strukture. Olajša in skrajša dolgotrajni postopek izdelave kislega testa. Kislo testo je vedno enako aromatično in enake kislinske stopnje ter razmerja med mlečno in ocetno kislino. Pekarski izdelki imajo izboljšan okus, aromo, podaljšano trajnost in svežino. Zelo primerno tudi za izdelavo vlečenega testa.

Sestavine
Rženo kislo testo, pridobljeno z naravno fermentacijo z mlečnokislinskimi bakterijami.

Doziranje
1-6% (1kg do 6kg na 100 kg moke)

Pakiranje
20 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
18 mesecev

BD100™ NEAKTIVNO PŠENIČNO DURUM KISLO TESTO

Neaktivno pšenično durum kislo testo BD100:

  • izboljša vonj in okus kruha, svežino, izgled kruha ter strukturo sredice,
  • omogoča lažje oblikovanje.

Sestavine
Neaktivno pšenično durum kislo testo.

Doziranje
2-4% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
20 kg vreča

Rok uporabe
12 mesecev

Bio certificira: ECOCERT F32600 FRANCIJA

LIVENDO™ CREME DE LEVAIN

Creme de Levain je bio-certificirano tekoče aktivno kislo testo, pripravljeno za uporabo kot starter ali kislo testo v zamesu. Zaradi aktivne komponente omogoča prav vsakemu peku proizvodnjo edinstvenega in razlikovalnega kruha.

Sestavine
Mikroorganizmi (voda, bakterije, kvasovke), bio ržena moka, bio sladna pšenična moka, stabilizator: ksantan

Doziranje
5-15% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči).
Creme de levain je tekoč, zato je potrebno zmanjšati količino vode v zamesu za enako količino, kot je dodanega CDL-a.

Pakiranje
5 kg PET kanister

Rok uporabe
12 tednov

KONTINUA POLNOZRNATO RŽENO KISLO TESTO

Neaktivno polnozrnato rženo kislo testo za pripravo pšenično-rženega kruha zagotavlja:

  • hitro izdelavo kruha in peciva,
  • stabilno kakovost kruha, čudovito aromo in podaljšan rok trajanja izdelka.

Sestavine
Polnozrnata ržena moka (89%), voda, ržena moka, mlečne fermentacijske bakterije (Lactobacillus sp.).

Doziranje
5-15% glede na moko (odvisno od postopka, trajanja fermentacije in intenzivnosti arome, ki jo želimo doseči)

Pakiranje
7,7 kg PET vedro

Rok uporabe
6 mesecev