Izboljševalci Magimix™ - Bonopan
18080
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18080,page-child,parent-pageid-45,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Izboljševalci Magimix™

Pregled izboljševalcev

IME IZDELKA
DOZIRANJE GLEDE NA MOKO (%)
PAKIRANJE (KG)
SPLOŠNI NAMEN
PEKOVSKO PECIVO
NEVZHAJANO ZAMRZNJENO
VZHAJANO ZAMRZNJENO
POLPEČENO ZAMRZNJENO
PREKINJENA FERMENTACIJA
BREZ ADITIVOV (E-ŠTEVILK)
BREZ EMULGATORJEV
PROTI PLESNI
PROTI NITKAVOSTI
ZA TEMNE KRUHE
PODALJŠANJE SVEŽINE
IZBOLJŠANJE MOKE
SPROŠČANJE TESTA
NADOMESTEK SOLI
SANOPAN 0,4-0,6 25
NEGROPAN 2-5 25
ASKOPAN 0,03-0,05 10
GLUTOPAN 2-4 25
GUSTAL 0,7 20
BAKER’S BONUS RS190 0,1-0,3 25
MAGIMIX™ BOJAPAN 1-2 25
MAGIMIX™ SOFT’N FRESH SANDWICH 1 25
CROUSTILIS RDEČI 1 10
CROUSTILIS RUMENI 0,5 10
OXYGENE 0,8-1 25
MAGIMIX™ *** 1,5-3 25
MINUTNI KRUH 2 25
MAGIMIX™ RUMENI 0,3-0,5 25
MAGIMIX™ BAGUETTE 1,5 25
MAGIMIX™ MODRI 0,3-0,5 10
MAGIMIX™ ORANŽNI 0,3-0,5 10
MAGIMIX™ RUBIN 2-3 25
MAGIMIX™ RDEČI 0,3 25
MAGIMIX™ SVETLO ZELENI*** 1,7 10
SOLUBL’IN 1% RAZTOPINA 1 10
AMIPAN T 2 11

SANOPAN

Sanopan je sredstvo je za preprečevanje staranja in kvarjenja kruha ter pekovskega peciva. Preprečuje nitkavost kruha, pojav, s katerim se še posebej pogosto srečujemo v toplih mesecih in ga povzroča Bacillus Subtilis. Sanopan ne moti fermentacije kvasa in ne spremeni okusa in vonja kruha.

Doziranje
0,4–0,6% glede na moko

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
24 mesecev

NEGROPAN

Dodatek za izdelavo posebnih vrst temnega kruha iz mešanice pšenične in ržene moke Negropan:

  • daje kruhu izrazito temno barvo in ugoden kiselkast okus,
  • poveča volumen kruha,
  • omogoča povečanje količine vode za zames do 6%,
  • podaljša svežino kruha (ostane svež do 6 dni)
  • ščiti kruh pred kvarom (nitkavostjo).

Doziranje
2-5% na količino moke

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

ASKOPAN

Askopan je izboljševalec za kruh in pecivo v proizvodnji pekarskih izdelkov, ko se srečujemo s slabo kakovostjo moke:

  • utrdi gluten,
  • olajša obdelavo testa,
  • izboljša poroznost sredice,
  • poveča volumen gotovih izdelkov.

Doziranje
0,03–0,05% glede na moko

Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

GLUTOPAN

Glutopan je dodatek za izboljšanje lastnosti mok, s katerim vplivamo na:

  • povečanje vsebnosti glutena v moki z nizko količino glutena,
  • izboljšanje visoko elastičnih lastnosti testa,
  • izboljšanje testa pri obdelavi,
  • izboljšanje strukture in sredice kruha,
  • povečanje volumna kruha.

Doziranje
2-4% glede na moko

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

GUSTAL

Naravni nadomestek soli, narejen na osnovi neaktivnega kvasa, ki učinkovito nadomešča sol v pekarski industriji. Ob uporabi Gustala ohranja testo reološke, pekovski izdelki pa senzorične lastnosti kljub 30% zmanjšanem vnosu soli v zames.

Doziranje
0,7% glede na moko

Pakiranje
20 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
Najmanj 12 mesecev

BAKER’S BONUS RS190

Baker’s bonus RS190 je neaktivni suhi kvas za pekarske procese, posebej prilagojen za rahljanje preveč žilavega testa. Z uporabo Baker’s bonusa se testo hitreje razvija in postaja bolj gladko, z njim uravnavamo »čvrstost« testa, naredimo ga bolj raztegljivega pri oblikovanju in vlečenju ter preprečimo trganje in krčenje testa pri oblikovanju.

Sestavine
Neaktivni suhi pekovski kvas (Saccharomyces cerevisiae) 100%.

Doziranje
0,1-0,3% (100 g do 300 g na 100 kg moke)

Pakiranje
Neto 25 kg v PE vreči

Rok uporabe
18 mesecev

MAGIMIX™ BOJAPAN

Magimix Bojapan je dodatek za izdelavo posebnih vrst temnejši kruhov, ki zagotavlja:

  • enakomerno naravno barvo kruha in pekovskega peciva,
  • izboljšan videz in okus kruha,
  • prijetno naravno aromo kruha po praženem sladu.

Doziranje
1-2% glede na moko (1 do 2 kg Bojapana na 100 kg moke).

Pakiranje
25kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

SOFT’N FRESH SANDWICH

Soft’n fresh sandwich je dodatek za boljšo in trajnejšo svežino ter mehkobo sendvičev in pekovskega peciva, ki zagotavlja tudi:

  • izboljšano kakovost pekovskih izdelkov proti koncu roka trajanja,
  • odlično začetno kakovost kruha in pekovskega peciva.

Doziranje
1% na količino moke

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

CROUSTILIS RDEČI

Rdeči Croustilis je namenski izboljševalec za pekarske izdelke pri tehnologiji zadržane fermentacije, ki že vsebuje izboljševalec za volumen in stabilnost testa, zato ni potrebno dodajati dodatnega izboljševalca.

  • Uravnava fermentacijo in zagotavlja stabilnost testa,
  • povečuje volumen kruha in peciva ter toleranco testa med fermentacijo,
  • preprečuje mehurčke na površini kljub podaljšani zadržani fermentaciji,
  • zagotavlja odličen kruh.

Doziranje
1% glede na moko

Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
24 mesecev

CROUSTILIS RUMENI

Rumeni Croustilis je namenski izboljševalec za pekarske izdelke pri tehnologiji zadržane fermentacije, ki:

  • preprečuje nastanek mehurčkov na površini skorje kruha in peciva pri postopku zadržane fermentacije,
  • uravnava fermentacijo in zagotavlja stabilnost testa,
  • zagotavlja odličen kruh.

Doziranje
0,5% glede na moko

Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
24 mesecev

OXYGENE

Oxygene je izboljševalec brez aditivov za neposredno peko s krajšo fermentacijo, ki:

  • omogoča večji nastanek plinov v peči in dopušča skrajšanje trajanja priprave,
  • dopušča povečanje hidratacije (večje vsebnosti vode v testu),
  • preprečuje zvijanje francoskih štruc,
  • zagotavlja čvrstost testa tudi brez askorbinske kisline.

Uporaba izboljševalca Oxygen omogoča peko kruha in pekovskih izdelkov, ki jih lahko deklariramo »brez aditivov« in jim s tem omogočimo komuniciranje dodane vrednosti za vse tiste kupce, ki se želijo izogniti aditivom.

Doziranje
0,8-1% na količino moke (ali 800g do 1kg na 100kg moke ali 13-16g na 1l dodane vode).

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
Najmanj 12 mesecev

MAGIMIX™ ***

Magimix*** je namenski izboljševalec za zamrznjene in vzhajane zamrznjene izdelke, ki dodatno obogati testo z glutenom in zagotavlja boljšo stabilnost ter vzhajanje testa po zamrzovanju.

Doziranje
1,5-3% glede na moko

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
24 mesecev

MINUTNI KRUH

Minutni kruh je patentiran sistem, ki kombinira proces peke kruha in specializiran izboljševalec, saj omogoča zamrzovanje delno pečenih izdelkov in njihovo dopeko v zelo kratkem času.

Preprečuje luščenje in pokanje skorje ter zagotavlja, da je izdelek ravno takšen, kot je pečen na tradicionalen neposreden način.

Doziranje
2% na količino moke

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
24 mesecev

MAGIMIX™ RUMENI

Rumeni Magimix je splošni izboljševalec za vse vrste kruha in peciva pri proizvodnji pekarskih izdelkov. Z uporabo rumenega Magimixa si olajšamo razvoj testa, ki se lahko hitro obdeluje in je zato zelo primeren za linijsko proizvodnjo kruha in peciva. Izdelki so večjega volumna, imajo bolj belo in lepšo sredico, so prijetnega vonja in okusa.

Doziranje
0,3–0,5% glede na moko

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

MAGIMIX™ BAGUETTE

Magimix Baguette je posebni izboljševalec za izdelavo tradicionalnih francoskih baget, skladen s francoskimi pravili in določili glede tega značilnega francoskega kruha. Bagete, narejene na tradicionalen način z Magimix Baguette, imajo značilno obliko, izraženo aromo in okus ter lepo zlato-rumeno hrustljavo skorjo.

Z njegovo uporabo dobimo testo, ki se ga enostavno obdeluje, ima značilno strukturo in je stabilno med procesom fermentacije ter med pečenjem.

Doziranje
1,5% glede na moko

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

MAGIMIX™ MODRI

Že dolgo preizkušeni in priljubljeni izboljševalec modri Magimix je namenjen izdelavi vseh vrst kruha in peciva, katerega značilnost je odlična sestava, ki omogoča enostavno peko kakovostnih pekovskih izdelkov.

Doziranje
0,3–0,5% glede na moko

Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
24 mesecev

MAGIMIX™ ORANŽNI

Oranžni Magimix je izboljševalec za kruh in pecivo, ki predstavlja primerno izbiro za cenovno najbolj občutljive kupce.

Doziranje
0,3-0,5% glede na moko

Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
9 mesecev

MAGIMIX™ RUBIN

Magimix rubin je visoko toleranten izboljševalec za proizvodnjo drobnega linijskega peciva iz pšenične moke.

Doziranje
2-3% glede na moko

Pakiranje
25 kg v natron vreči.

Rok uporabe
365 dni

MAGIMIX™ RDEČI

Rdeči Magimix je izboljševalec za vse vrste kruha in peciva, ki jih pripravljamo po neposrednem postopku peke. Z njegovo uporabo si olajšamo razvoj testa, ki se lažje obdeluje in je stabilno med fermentacijo. Zato je zelo primeren tudi za linijsko proizvodnjo kruha in peciva. Izdelki so večjega volumna, imajo bolj belo in lepšo sredico, so prijetnega vonja in okusa.

Doziranje
0,3% glede na moko

Pakiranje
25 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

MAGIMIX™ SVETLO ZELENI***

Svetlo zeleni Magimix je namenski izboljševalec za vzhajane zamrznjene izdelke iz kvašenega testa.

Doziranje
1,7% na količino moke (1,7 kg na 100 kg moke)

Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

SOLUBL’IN

Solubl’In je inovativna rešitev oblike izboljševalca za kruh in pecivo, saj je v močno koncentrirani obliki, zato omogoča prihranke pri skladiščnem prostoru in manipulaciji in je še posebej primeren za industrijske uporabnike. Visoko koncentriran Solubl’in pred uporabo raztopimo v mešalni posodi, kar omogoča enakomerno in enostavno umešanje v testo.

Doziranje
1:19 za pripravo vodne raztopine, torej:
5 kg Solubl’in-a + 95 kg vode za pripravo 100 kg vodne raztopine
1% vodne raztopine glede na moko
(0,05% glede na moko)

Pakiranje
10 kg v troslojni vreči PE/papir

Rok uporabe
12 mesecev

AMIPAN T

Amipan T je sredstvo za preprečevanje kvarjenja (razvoja plesni) svežih predpakiranih pekarskih izdelkov in peciva.
Dodatno deluje Amipan T tudi pri podaljšanju svežine in okrepitvi arome pečenih izdelkov.
Pri temperaturah peke se ne razgrajuje in učinkovito ščiti izdelke pred razvojem plesni v predvidenem roku trajanja.

Doziranje
Do 2% glede na moko

Pakiranje
11 kg v PE kantici

Rok uporabe
183 dni